Museets LogoRINGE MUSEUM
Startside
 

 
Rum nr. 15

Bent Knudsens frisørsalon


Bent Knudsen!
Frisørmester i Ringe.
Bent blev født den 6. januar 1929 i Odense.
Det var isvinter i Danmark.
Bent blev udlært som frisør 1950 hos frisørmester Willy Waidtløv i Odense.
Han var derefter frisørsvend forskellige steder, sidst i Norge, hvorefter han i 1952 vendte hjem til
Danmark, og købte salonen Overgade I i Ringe af frisørmester Holm.
I starten boede Bent hjemme hos forældrene i Odense: men cyklede til Ringe hver dag. Så
forelskede han sig i en pige fra Ringe, Ase. de blev gift og fik tre børn.
April 1984 flyttede Bent salonen til privatadressen Østre Ringvej 13, hvorfra han drev den i mange
år, frem til 1. maj 2009, hvor han lukkede salonen som 80-årig for at nyde sit otium.
Småglimt: Hørt fra forældrene.
Bent kunne ikke lide at komme til frisør, han hver gang.
Mor sagde:"Nu skal du klippes". Så tog Bent mors saks, og klippede en stor tot af pandehåret.
Ja. så blev Bent frisør, nu havde han jo rutine i at klippe.
Bent døde 3. november 2020.

 


Leifs pokaler 


Leif Lindequist Hansens livshistorie

Leif er født 8 november 1940, Sdr Højrupvejen 47 i Pederstrup, Sdr Højrup sogn.
Søn af Elisabeth og snedker Julius Hansen. Han har en storesøster Käthe som er født 1934 og en lillebror John født 1942. Han er vokset op i et godt hjem, men store sorger kom til.

I jan. 1943 blev Leif syg af difteritis, hans søskende blev vaccineret også naboens børn, men ikke de voksne. Leif blev indlagt på Ringe sygehuset, men han havde da nået at smitte sin mor. Hun blev indlagt sidst i februar, der smitter hun et par ansatte på sygehuset, en gangpige som det hed dengang, som også døde af sygdommen. Leifs mor døde den 21 marts 1943 på Ringe sygehus. Derefter stod hans far alene med 3 børn, John på 11 mdr. Leif godt 2 år, Käthe på 9 år.

Nu fulgte en tid med mange husbestyrerinder hvoraf flere have deres børn med. Käthe begyndte at passe hus da hun var 15 år, Leif var meget interesseret i sport, fodbold, badminton Og gymnastik dyrkede han hele sin barndom. Han har gået 7 år i Sdr Højrup skole som var almindeligt den gang. Han blev konfirmeret 1955 i Sdr Højrup kirke. Leif begyndte som arbejdsdreng på et snedkerværksted i Sdr Nærå, her var han et år. Han kom derefter i lære hos Frisørmester Holger Madsen i Ryslinge, her kom Leif på den rigtige hylde, lige fra starten af sin uddannelse viste han anlæg for faget. Lønnen var 14 kr, om ugen det første år, han boede hjemme hele sin læretid og cyklede hver dag de 14 kilometer til Ryslinge.

Hjemme tjente han lidt ved af havde kunder som blev klippet i køkkenet, han havde også modeller, som han øvede sig på før konkurrencer, 1959 på Teknisk skole blev han nr. fire i elev konkurrencen, hvor han fik en pokal. Det sidste år på skolen blev han nr. I det var i 1960, det gav også en pokal. Samme år som han var udlært. gik han op i konkurrencen for svende og mestre i Odense, her blev han fynsmester og fik en pokal. Efter Leif var udlært fik han arbejde i Birkerød hos Frisørmester Madsen, her var fire svende ansat hvor han befandt sig godt. Han skulle derefter ind som marinesoldat, det var han ikke glad for, men her kom han i officers messen hvor han serverede, han blev sat til at klippe soldaternes hår. også prins Knud kom og blev klippet han gav Leif 20 kr., det var meget dengang. Han kom hjem når han havde fri, for at passe træningen med sine modeller og andre kunder kom også når han var hjemme, så han tjente lidt lommepenge. Selv om han var indkaldt, deltog han igen i Fyns mesterskabet og vandt suverænt, det var foråret 1961, her vinder han igen en pokal.

Om efteråret stillede han op til Danmarks mesterskabet og vinder også dette som blev holdt i Ålborg. Her vandt han nr. 5 af sin pokaler, som han er meget glad for. Efter militær tjenesten ville han gerne ud og arbejde hos Bent Wichmann, Odense, han var meget dygtig og Leif håbede at han kunne lære noget mere. Leif fik arbejde hos Wichmann i Salon Folkebo i Hjallese og begyndte december 1961.

Den 9 februar 1962 blev skæbnesvanger. Den sidste kunde fredag aften (Knudsen) var ved at blive klippet og de taler om at spille badminton efter lukketid, men Leif havde ikke sin ketsjer med. Knudsen tilbyder at køre til Pederstrup for at hente den, Wichmann tager med. Da de kommer hjem stikker Leif lige hovedet ind af døren og siger glad, jeg kommer i morgen. Senere på aftenen kommer Politiet og fortæller at Leif er indlagt på Odense sygehus Og vi skal tage derud. Leif Og Knudsen lå dybt bevidstløse. Der var glat i Højbysvinget, det var før sikkerhedsselernes tid, begge blev kastet ud af bilen, Leif sad på bagsædet, Knudsen på forsædet og Wichmann kørte. I tre måneder lå Leif bevidstløs, da han vågnede op kan kunne han ikke tale, han flyttes til Albanigade afd. Q, her begynder han at tale efter år kommer de første ord, dav og chokolade, derfor kom en tid med meget chokolade og der kom flere ord til. På grund af kramper var Leifs hænder og fødder trukket sammen, derfor er han opereret flere gange og han fik skinner på for at rette fingrene ud. Han kom i kørestol, men på en seksmands stue var der ikke meget plads og i opholdsstuen var der også tæt besat, så det var virkelig dejligt da Leif flyttede til Østerbirk den 23 april 1963. her var lyst og venligt med eget værelse. Det blevet ledet af en "Plejemor" i ordets egentlige betydning, hun var overalt og det fungerede. Flere af beboerne fik en snak med Leif, han var nu meget bedre til at tale. Personalet trænede med ham for at få ham til at gå, men de opgav efter en tid , lægen sagde det var synd for Leif, han råbte meget når de øvede med ham. Plejemor døde og en ny tid begynde på Østerbæk, der kom forstanderinder en stor udskiftning af personalet og de "bedste" beboer kom til et andet plejehjem, dem der nu kom ind var meget dårligere. Han har altid været meget glad for at komme ud når vejret er godt ønsker at blive brun og nyde det gode vejr. December 1994 Leif havde fået en fistel som gav ham store smerter, i jan 1995 var det meget bedre. Østerbæk skulle nu bygges om, derfor flyttede beboerne 4/3 1995 til Nyborgvej 32 et års tid.

23/3 1996 Leif indlagt med lungebetændelse. Først på året 1997 får Leif konstateret diabetes og får insulin, senere piller.

8 - 14 maj 1997 bliver han indlagt for at få sukkersygen indstillet. Leif blev indlagt bevidstløs

7/7 1997. han fik væske og penicillin mod lungebetændelse, lægen viste ikke hvad årsagen var til Leifs tilstand. To dage efter var han atter hjemme og sad ude i det gode vejr, da jeg kom på besøg.

27/10 2000 blev Leif indlagt med meget lav blodprocent, der blev foretaget en kikkert undersøgelse m.m. intet at bemærke. Leif har i perioder hikket meget. Vi er altid blevet modtaget med et smil og velkommen når vi er kommet på besøg, humoren har han heldigvis i behold, den bære os igennem meget, men det er en tragisk skæbne der er overgået vores bror, Leif har været 40 år på Østerbæk/Havebæk til næste år

23/4 2003. Da Leif er ude af stand til at skrive selv har jeg skrevet disse oplysninger om hans liv.

23/10 2002 værge for Leif. Käthe Lindequist Jensen, Sdr Højrupvejen 47, 5750 Ringe.


Ringe Apotek Stationsstuen