Museets LogoRINGE MUSEUM
Startside

Efterårsferien 2017

Museets samlinger, en kilde til vores historie

 
 

 

Museet udstiller elevtegninger og fortællinger om udvalgte genstande. Der er en sand og to falske fortællinger til hver genstand, og der kan gættes på hvilken, der er sand.

Fortællingerne og tegningerne er lavet af elever på Nordagerskolen i Ringe i en uge, hvor skolen forvandledes til et minisamfund.

En del af dette minisamfund var et museum, hvor der låntes forskellige spændende genstande på Ringe Museum, for at lave skolens eget museum, for en enkelt uge.

Tegninger og fortællinger udstråler fantasi og indlevelse og det hele indgår nu i Ringe Museums samlinger og bliver nu udstillet og benyttet i forbindelse med dette års efterårsferie.

Udover den uhøjtidelige gættekonkurrence bliver der mulighed for at komme nærmere ind på genstandenes anvendelse og deres betydning som historisk kildemateriale.

Sigtet er at sætte større fokus på museets oprindelige formål, at være med til at sikre de opvoksende generationers kendskab til historien og i dette perspektiv, vil der på sigt blive udarbejdet undervisningsmateriale, der kan indgå i skolernes undervisning.

Tid: Mandag – fredag i efterårsferien kl. 10 - 14


Pris: 20 kr. Gratis adgang for børn.